top of page

Ingresso gratuito fino ad esaurimento posti. Film in lingua originale con sottotitoli in italiano. 

ЗАВРЪЩАНЕ 2 

24 юни 21.00

 

България (2021), 107’

Жанр: Романтичен, Комедия

Режисьор: Ники Илиев

С участието на: Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Райна Караянева, Диляна Попова, Клоуи Рахал.

Гости: Башар Рахал, Орлин Павлов, Райна Караянева, Диляна Попова, Николай Мутафчиев

 

Геройте ни отново се събират, този път на морето за да помогнат на Бранимир (Башар Рахал). Целта им е да запазят незастроения плаж, който той притежава и заведението му там, за да може да остане непокътнат и да се превърне в тяхното място, където да се събират всяко лято. За да постигнат целта си Деян (Бойко Кръстанов), Виктор (Орлин Павлов), Алекс (Ники Илиев) и Бранимир трябва да участват в завършването на първият пълнометражен филм на Ачо (Александър Кадиев), в който той е главен актьор, сценарист и продуцент. Филм, който спрял снимки заради липса на бюджет и единствения начин да бъде реализиран е ако приятелите му помогнат с каквото могат. Ако филмът стане успешен, те ще могат да откупят плажа и заведението обратно. 

ilritorno2_reunioncast.jpg
echo_sochecosahaifatto_stanislava_ivy.jpeg

ЗНАМ КАКВО НАПРАВИ 

25 юни 18.00

 

България, октомври 2019

Трилър, 18 минути | 12+

Режисьор и сценарист: Станислава Айви

В ролите: Майкъл Маккел, Клаудия Грейс Маккел, Арсения Иванова, Милица Гладнишка, Владимир Зомбори, Лорина Камбурова, Лър Докъл, Иван Пасков

Композитор: Марио Григоров

Снимано от Томислав Михайлов-Чочо

 

В центъра на историята е британски журналист, който разследва навлизането на италианската мафия в България. Внезапно получава серия от странни обаждания и съобщения, които казват ''знам какво направи''

ЕХО

25 юни 18.20

 

България, март 2021

Трилър, 8 минути | 12+

Режисьор: Станислава Айви

Сценаристи: Станислава Айви и Томислав Михайлов-Чочо

В ролите: Иван Бърнев, Нели Монеджикова, Атанас Атанасов, Христо Петков и Яна Кузова 

Композитор: Максим Ешкенази 

Снимано от Томислав Михайлов-Чочо 

 

Филмът разказва историята на Алекс, журналист, който по време на глобалната пандемия е принуден, като много хора, да общува виртуално със света от апартамента си.

ГостСтанислава Айви

 

НАСЛЕДСТВОТО НА БОРИС ХРИСТОВ 

 

25 юни 18.30

47 минути, България
Документален филм
Режисьор: Борис Славчев 


Без съмнение, Борис Христов е сред най-известните и успешни оперни певци на 20-ти век. Филмът разкрива голям брой непоказани до сега снимки от неговия личен архив и проследява историята на неговия живот и академията за български оперни певци, която той основава в Рим, Италия.

Screenshot 2022-05-15 at 23.29.53.png
petyaofmypetya.jpg

ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ

25 юни 19.30

Режисьор: Александър Косев 
Продължителност: 1.34′, Драма, България 2020

Продуцент: Николай Урумов 
Сценаристи: Нели Димитрова и Валентина Ангелова


В ролите: Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алиса Атанасова, Александра Костова, Алена Вергова

Гости: Николай Урумов, Албена Павлова и Алена Вергова 

1979. Огорчена от проява на несправедливост в училище, 17-годишната Петя, талантлива поетеса, се самоубива. Историята се повтаря 40 години по-късно, когато младо момиче отново на име Петя преживява същата драма. Епохата е различна и няма и помен от едно и също момиче, но пак умовете, предразсъдъците и системата, срещу която се борят двете Пети, не са се променили много.

Сценарият е взет от книгата на Петя Дубарова, невероятна и много млада българска поетеса. Филм-изповед, който в основата си е поставил моста между миналото (живота на Петя Монова) и настоящето (историята на Петя Дубарова), върху историята на две много различни момичета: първото мъдро и мистично, второто смело и модерно. И в разкриването на историята на Петя през 70-те години на миналия век се разкрива душата на днешната Петя. Но в това пътуване възникват някои важни въпроси: Как може да се порасне, като се остане себе си, без превърщане в скучни възрастни? Как могат да бъдат преодолени заблудите на любовта, присъщи на възрастта?

И още: в живота, в крайна сметка, трябва да се откажете или да продължите битките си до края, каквато и да е цената? Съвременната Петя трябва да намери своите отговори между живота и смъртта: ще избере ли живота или ще последва съдбата на любимата си поетеса Петя Дубарова?

БЯГСТВО

25 юни 21.15

Режисьор - Виктор Божинов, трилър, 2021 България


Сценарий - Деляна Манева
Оператор - Антон Бакарски
Композитор - Петър Дундаков със специалното участие на Лиса Джерар

 

С участието на: Александър Кендеров, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Продуцeнти - Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ.

Гости: Галина Тонева, Кирил Кирилов, Деляна Манева, Александър Кендеров и Снежана Макавеева

 Група приятели се местят в изоставено селище в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат. - Дани не само е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, но също така знае повече, отколкото трябва. Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение. "Бягство" е вълнуващ трилър, сниман в родопското село "Чамла" - най-високото село в България на 1650 м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева ("Мисия Лондон"), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора.

Lafuga_Biagstvo.jpg
La scuola Kabaivanska - 3.jpg

ШКОЛАТА КАБАИВАНСКА

26 юни 18.30

Режисьор: Найо Тицин 

Продължителност: 55′, България 2022

Гости: Райна Кабаиванска, д-р Георги Текев и д-р Петър Барбалов

Филмът е посветен на Райна Кабаиванска: за героите, които е създала и е умеела да интерпретира, за артистите, които може да обучава с майсторски умения, но също и за света на операта от миналото и настоящето и за мечтите, достигащи до бъдещето.

Ново свидетелство за артистичната, преподавателската и благотворителната дейност на Райна Кабаиванска, посветено на 20-та годишнина на нейния Международен майсторски клас в Нов български университет, представят режисьорът Найо Тицин и сценаристът Петър Барбалов.

Филмът е разказ от първо лице на великата оперна дива. Със свидетелства се включват и нейни ученици, сега певци със световна слава - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, Мария Радоева, както и двама млади дебютанти - Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. За създаването на първия майсторски клас в България говори неговият основател и продуцент, изпълнителният директор на НБУ д-р Георги Текев. Минало и настояще се редуват в забързан ритъм. Изпълнения от сцените на Арена ди Верона, Театро Реал в Мадрид, Виенската опера, Античния театър в Пловдив, Софийската опера и балет, Националния дворец на културата и много други пленяват с естетическо и музикално съвършенство. Кабаиванска предава на учениците си безценния дар на белкантовата техника, колона в собствената й 55 годишна световна кариера. Атмосферата е на споделеност, проникновение и любов между артист и публика, учител и ученици. Във финалните акорди на „Nessun dorma” блести надеждата, че мъдростта и красотата, въплътени в личности като Райна Кабаиванска, правят света по-човечен и благороден.

ЖЕНИТЕ НАИСТИНА ПЛАЧАТ

26 юни 19.15

Режисьор - Мина Милева и Весела Казакова,

Продължителност: 1.07′, драма
Сценарий - Биляна Казакова, Мина Милева и Весела Казакова

 

В ролите - Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова, Диана Спасова и Добриела Попова. 
Продуценти - Мина Милева, Весела Казакова, Кристоф Брюнше

 

Копродуцент - Оливие Пер (Аrte France Cinema) 


Продукция - Активист 38, Ici et La productions 

Гости: Мина Милева, Весела Казакова, Ралица Стоянова 


Майка-щъркел пада простреляна; млада жена, страдаща от постродилна депресия, се опитва да се хвърли от балкона; заразено с HIV момиче носи жестоката стигма на болестта; майка се опитва да открие магия в лунния календар – събитията се случват на фона на отхвърлянето на Истанбулската конвенция и абсурдните протести срещу „джендър-идеологията“.
Филмът е създаден по действителен случай.

Главната героиня е изиграна от Мария Бакалова, актриса, която стана известна след като беше номинирана за Оскар за продължението на Борат.

 

ledonnepiangonodavvero_registe_edited.jpg
oleandrogiallo3.jpeg

ЖЪЛТ ОЛЕАНДЪР

26 юни 21.15

Режисьор: Лъчезар Аврамов 

Продължителност: 1.30′, Комедия, 2022 България

Актьори: Китодар Тодоров, Мариан Вълев, Стефани Ивайло, Лука Габо

Сценаристи: Димитър Стоянович, Лъчезар Аврамов 

Продуцент: Николай Мутафчиев

Гости: Мариан Вълев, Лука Габо, Димитър Стоянович и Николай Мутафчиев

Черна комедия с политически привкус около проф. Китов (Китодар Тодоров).
Скандален бивш премиер на Италия пристига в България, за да подкрепи кандидатурата на местен политик за висока позиция в Европейския парламент. Домакинът и много по-младата му съпруга канят госта в тяхната планинска вила, където - след бурна нощ с палави приключения, неудобен труп и други компрометиращи обстоятелства - кандидатът за голямата международна политика показва, че го интересува единствено кариерата му.
"История на предателство, алчност, убийство и невъзможна любов на фона на абсурдна политическа ситуация в България."

 

colonnesonore.net.png
bottom of page